Page Header

การลดของเสียในผลิตภัณฑ์สินค้า A

ฐาปนา ก่อวงษ์, พิณนรา ศิริพัฒน์พิบูลย์, ชัยมลล์ อิสระกุลฤทธา, วิชัย ดารงโภคภัณฑ์, เบญจวรรณ ธรรมธนารักษ์, วิไล รังสาดทอง

Abstract


บทคัดย่อ
วัตถุประสงค์ของการศึกษานี้เพื่อลดการสูญเสียในการผลิตผลิตภัณฑ์สินค้า A ซึ่งเป็นสินค้าประเภทซาลาเปาที่บริษัท ซีพีแรม จากัด (ลาดหลุมแก้ว) การวิเคราะห์ปัญหาการสูญเสีย 0.48% พบว่ามีสาเหตุมาจากหน้าเป็นรู (0.12%) QC สุ่มตรวจ (0.03%) การสูญเสียจากการตั้งเครื่อง (0.02%) และไส้แตก (0.01%) จากการวิเคราะห์ด้านผลกระทบ ความถี่ในการเกิดและโอกาสในการแก้ไข ในโครงงานนี้จึงเลือกแก้ปัญหาเรื่องสินค้าหน้าเป็นรู พบว่าสาเหตุหลักของปัญหาเกิดจากการประกอบเครื่องบดลดขนาดไม่เหมาะสมกับวัตถุดิบ ทาให้การบดมีประสิทธิภาพต่าและมีสาเหตุจากเนื้อหมูที่รับเข้ามามีส่วนประกอบของพังผืดมาก ทาให้เส้นพังผืดจานวนมากไม่ถูกตัดขาดหลังการบด จากการตรวจสอบและดาเนินการแก้ไขปัญหาโดยการปรับเครื่องมือ ทาการทดลอง ตรวจสอบและตรวจติดตามผลในระดับต้นแบบและระดับการผลิตจริง ผลการศึกษาและปรับปรุงวิธีทางานประสบความสาเร็จและทาให้ยอดของเสียสินค้าหน้าเป็นรูลดลงจาก 0.12% เหลือ 0.01% นั่นคือสามารถลดการสูญเสียได้เป็นจานวนเงิน 365,976 บาท/เดือน หรือคิดเป็นเงิน 4,391,712 บาท/ปี
คาสาคัญ: ซาลาเปา ชัตเตอร์ เพลท เส้นพังผืด การลดการสูญเสีย

Abstract
The objective of this study was to reduce the loss in the production of product A, the steamed stuff bun at CPRAM Co., Ltd. (Ladlumkaew). Problem analysis indicated that total waste 0.48% caused by surface hole (0.12%), QC sampling (0.03%), set up loss (0.02%) and cracking (0.01%). “Surface hole” was selected for the problem solving considering from impact, loss frequency and chance to resolve the problem. The main causes of surface hole problem found to be how to assembly the grinder sieve and the large amount of connective tissue in the minced pork. The low efficiency for size reduction resulted to incompletely cut fibrous pork. Investigation and problems were resolved by adjusting the equipment, carrying experiment, testing, monitoring and implementing in the pilot scale following with the production scale. After the testing and improvement, the surface hole defect was successfully reduced from 0.12% to 0.01% which was equivalent to the cost saving of 365,976 Baht/ month or 4,391,712 Baht/year.
Keywords: steamed stuff bun, shutter, plate, connective tissue, loss reduction


Full Text: PDF

Refbacks

  • There are currently no refbacks.